huhti

21

Tulen kuvaaminen osa 1

Olipa kerran huoltoasemalta ostettu Retkituli… No eipä se kerennyt retkelle saakka. Minulla oli silloin vielä vanha 20D, jolla polttelin TimeLapseja. Tässä muuten se TimeLapse, joka tuosta sessiosta tuli: Palikat palaa. Kyseessä on siis kaksi reilun kämmenen kokoista puupalikkaa, jotka on tarkoitus polttaa ja keittää vaikka kaffet. Mukan on tulitikut ja tervattu selluvillasydän varmistamassa, että kyllä syttyy – ja palaa noin 30-40 minuuttia.
No sellainen sitten tuikkasin tuleen ja kamera laulamaan.

Nää oli ekoja teeälliä, joita tein, joten ei mikään mahtava ja se kamerakin oli tosissaan vaan 8mt kennoinen 20D, Se kesti about iso 320:sen ja sitten menee kohinaksi.

Mielenkiintoisempaa oli käydä ne kaikki n. 1400 kuvaa läpi ja suorastaan hämmästyä siitä, mitä kennolle oli oikeasti jäänyt. Tästä sessiosta saan ehkä eniten kiittää sitä, että tulen kuvaaminen alkoi kiinnostaa. Ei ehkä helpointa settiä vetää, jos siis haluaa jotain muutakin kuin sen kirkkaan liekin siihen kuvaan.

Otetaan tähän väliin pari muuta liekkikuvaa…

00374 2014 08 02 - Palava sohva

Tässä palaa sohva… Mutta minua viehätti se mitä näin tuossa kuvassa. Ghost Rider 🙂 Kuka näkee kuka ei, sillä ei ole merkitystä. Kuvaan on vedetty varsin kova kontrasti ja valkotasapainolla kuvaa on lämmitetty. Oikeastaan toi pitäis photarissa siirtää vielä oikeaan reunaan, no ehkä joskus…
Tuossa sohvan polttotalkoissa meni kuvaus pikkasen keturalleen, mutta sai siitä nyt jotain kuitenkin irti. Tästä on jätetty pois ne kuvat, joissa istun …sillaan palavalla sohvalla. Mutta ne on sitten taas ihan toinen tarina, jonka joskus vielä kerron, siis kuvin En vieläkään ole kovin hyvä kertomaan ajatuksiani ääneen tai edes tälleen kirjoittaen, mutta kuvina kyllä (mielipide, saa olla eroava sellainen 😉 ). Takana on rankempi tarina ja kyllä se pitää vielä joskus saada ulos mun systeemistä. Valokuvaus on mulle aikamoinen terapiapläjäys. Ehkä siksi koitan tehdä Kamera73:sta yhä vain parempaa ja aktiivisempaa ja valokuvausharrastajia – kerhon jäseniä tai ei – tukevaa kameraseuraa.
Tosi kiitollinen olen siitä avusta, jota olen siellä saanut. Ja varsinkin palautteesta. Sillä sitä jaksaa. Palautteen vastaanottokyvyssäni on vielä parantamisen varaa, varsinkin sen hyvän palautteen, mutta kiitos kaikille mukana oleville. Se Vuoden puuhakas -palkinto oli ihan ykkönen!

Nuotio, tässä oli tärkeämpää savu ja makkarat, mutta niitäkin varten tarvitaan se tuli, se sitää tuo kaksi muuta elementtiä tähän kuvaan 😉 Tälle on tehty varsin vähän, varjoja pikkasen avattu ja vaaleita tuotu alaspäin.

12804722_944325312311047_1348197214885071658_n

Hauskaa tota notskia kuvatessa, Ylläksen Aurinkotulvalla oli taas se sama kommentti siitä nuotion toiselta puoleta: ”Onpa pitkä putki, tolla saa varmaan hyviä kuvia…” AAARRRGHHH!!!! No niin sillä saa, hehe 😉

En sano olevani mikään mestarikuvaaja, mutta kun aloin pikkasen ajattelemaan mitä kuvaa ennen kuin painaa sitä nappia niin voisin itsekin sanoa, että kuvien laatu parani. Ollaan nyt sitten missä tasossa tahansa, niin paremmassa tasossa kuin aikaisemmin, hah:) Osaltaan tietysti saa kiittää sitäkin, että on elänyt ajan, joilloin jokainen ruutu maksoi ihan rahaa ja se saa miettimään siihen ruutuun oikeasti haluaa, maks 36 ruutua kerrallaan. Ehkä joskus vielä paljastan filmiajan parhaat otokseni, ehkä en 😉

Tuossa kuvassa taustalla oli vain aurinkoinen valkoinen lumi, joten se oli pakko polttaa puhki, ei mahtanut mitään. HDR:ää olis tietysti voinut yrittää, mutta ei se tausta ole tässä kuvassa minulle se tärkein elementti…

No palatakseni niihin palaviin palikoihin, niin niistä kuvista paljastui eläimiä 😉 Vai mitä mieltä?

TiluKissa TuliHevonen tulijoutsen
Tää on mun suosikki tästä setistä… Eikö ookkin joutsen, hä?-)

TuliJänis TuliKoira

No eikun harjoituksia jatkamaan. Tuli on ehdottasti yksi elementti, jota on tutkittava vielä paljon lisää, myös siinä teräsvilla tasolla, vaikkei se oikeasti tulta olekaan.

Tulen kuvaaminen sitten, liekki on voimasta (valoisuutta kun ajattelen), mutta sen takia se saakin mun mielestäni pikkasen palaa puhki, se mitä muuta siinä ympärillä on sitoo sen liekin paikkaan ja kuvaan. Valotus jotain sen liekin ja läpi tausta sekä kauemman taustan väliltä Mutta mikä ehkä sitäkin tärkeämpää niin kuvaaminen kannattaa tehdä siitä liekin tasolta, silloin ne liekit ei litisty. Harvemmin tulee liekkien alapuolelle mentyä, mutta kyllä sekin toimii.

Seuraava setti…
Tarkoitus olisi tässä pikapuoliin kuvata palavia kirjoja, kuumaa lukemista. Tervetuloa Hiekkalaatikolle silloin 😉

#Mika

Posted in Kuvausjutska | Leave a comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *